10/10/2011

Almás

Fogalmam sincs miért, de nekem bizonyos ételek és évszakok összetartoznak. A hidegebb napok beköszöntése nálam egyet jelent a sok és tartalmas levesekkel és az almás pitével. A hétvégén megsütöttem az idei első almás pitét (kép nincs, vagyis van csak leginkább elrettentő példának jó:-P). Többféle remek almás receptem van, most ezt sütöttem:
1 kocka ráma
2 dl tejföl
1 cs vanília
10 dkg cukor
1 sütőpor
60 dkg liszt (fele rétes)
kb 2 kg alma, pucolva, reszelve

6 megjegyzés:

  1. Én is sütöttem múlt héten, de fotózni sajnos nem tudtam olyan hamar elfogyott..kicsit más recept alapján, nagyrészt teljes kiőrlésű liszttel és barnacukorral készítettem, de úgy is nagyon finom lett :)

    VálaszTörlés
  2. Hu, de jól hangzik, bár teljes kiőrlésű liszttel még nem sütöttem pitét! Receptet elkérhetem?

    VálaszTörlés
  3. megsütöm még egyszer, aztán kiteszem a blogba :), saját recept

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretjük mi is az almás pitét!!!
    Ha nem érek rá vagy csak kevés alma van itthon, akkor inkább francia almatortát készítek, mert hamarabb megvan... De mostanában leginkább nyersen esszük az almát, mert annyira finom :o)!

    VálaszTörlés
  5. Timi, a francia almatorta...azt milyen régen ettem. Az is nagyon finom!! Óbudán a szombati piacon van igazi nyírségi alma 120 Ft/kg.

    VálaszTörlés
  6. én is szenvedélyesen sütöm az almásakat :) a tieiteket is biztosan kipróbálom!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!