5/02/2012

Tavaszi kincs

Bármikor, bármennyit meg tudnék enni belőle. Szoktam desszertet is készíteni belőle (túrókrémbe eperdarabokat teszek), vagy csak olvasztott csokiba mártom, szeretem tejföllel is, joghurtba is, esetleg pohárkrémnek piskótával....

9 megjegyzés:

  1. Béla is epermániás, állandóan esszük, aztán nagy gyász jön a szezon végén. :D

    VálaszTörlés
  2. Már a felsorolás hallatán is összecsordul a nyál a számban...:o))) Fincsi eper!!!

    VálaszTörlés
  3. tudom, hogy szentségtörés ilyen eperrajongók után leírni, de én egy-egy eperszemet összetörök, és a megtisztított arcbőrömre kenem. évekkel ezelőtt felfedeztem, hogy jót tesz a bőrömnek. na de ti fiatalok vagytok még, a béla pedig férfi... :) szóval csak annyit, hogy az eper kívül-belül jót tesz a szervezetemnek. hogy egy nagy szelet epres pavlova jótékony lelki hatásait már ne is említsem ;)

    VálaszTörlés
  4. Szerinted van, aki nem szereti az epret? A nap melegétől érlelt, igazi, kerti pirosat? :)
    Kérdezhetek? Izgatja a fantáziámat... :) A bejegyzés címkéihez hogy került oda a "hamvazószerda"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blogger gyorsabb, mint én :-) Köszi a figyelmeztetést, le is szedtem a címkét!

      Törlés
  5. Hát... én annyira nem lelkesedem érte. Lekvárként igen, de magamtól ritkán megyek fel és szedek. Ám a kislányom fanatikus eper-rajongó - már nagyon várja, hogy legyen eper, hogy ehessen.
    Én a dinnyét és a szőlőt várom.

    VálaszTörlés
  6. MrsYarnart kommentje csak mailben jött át :-( Ezt írta: "tudom, hogy szentségtörés ilyen eperrajongók után leírni, de én egy-egy eperszemet összetörök, és a megtisztított arcbőrömre kenem. évekkel ezelőtt felfedeztem, hogy jót tesz a bőrömnek. na de ti fiatalok vagytok még, a béla pedig férfi... :) szóval csak annyit, hogy az eper kívül-belül jót tesz a szervezetemnek. hogy egy nagy szelet epres pavlova jótékony lelki hatásait már ne is említsem ;)" Hétvégén ki is próbálom az eper maszkot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is láttam és vártam hátha előkerül megint. Szappanba is szoktam tenni epret, ha gyorsabb vagyok Bélánál. :)

      Törlés
  7. mmmmmmm...Anyukám mindig tejfölbe tesz porcukrot és abba töri bele az epret....gyerekkorom "joghurtja". Mennyei íz! Most is érzem a számban....

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!