11/03/2012

Krumplidiéta

Egy doki mondta kb 4 éve, hogy minden évben tartsak 2 hét krumplidiétát (azaz nem ehetek tejterméket, húst, tojást, cukrot, kávét*, bő  olajban sült ételeket). Már 3. napja vega vagyok. Az éjszaka steakről álmodtam, meg mákos gubáról vanília öntettel....és még a felén sem vagyok túl... Minden energiám leköti a "mit egyek" kérdéskör... Lehet, hogy inkább 2x1 hetet kellene krumplidiétát tartanom és nem 1x2 hetet?!

*Inka kávét iszom szója tejjel

16 megjegyzés:

  1. Én legfeljebb egy napig bírnék ilyet. A kajálás fontos dolog, nem csak azért, hogy ne gyengüljünk le, hanem mert a lelkünknek is kell. És ez nem jelenti azt, hogy szalonnázni kell nap mint nap. :) Szerintem ne gyűrd magad két hétig.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy másnak is horrornak tűnik ez a 2 hetes krumplidiéta. Még küzdök, mert biztosan jót tesz ez a szervezetnek-de a lelkemnek semmiképpen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak igyál sok vizet, mert a krumpli vízhajtó. Meg ízesítsd. A rozmaringgal pirított krumpli pl. isteni finom. Nyami :))

      Törlés
  3. nem túl egyhangú? milyen formában lehet enni a krumplit? sütve? főzve? én az orvos helyében inkább azt mondtam volna, hogy egyél mindenféle zöldséget, magvakat. a krumpli éppen nem is jutna eszembe, ha diétáról beszélünk. amúgy én is nagy fába vágtam... már 4 kiló lement :) én viszont eszem mindent, de sokkal kevesebbet, viszont minden nap egy órát mozgok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rám nézett a doki, és közölte candidám van....(beutalt -4 hidro-kolonterápiára is, de azt már túlzásnak tartottam :-P). A -4 kg miatt nagy vállveregetés neked, a mozgásért pedig irigyellek :-) Kondizni jársz?

      Törlés
    2. minden nap kb egy óra biciklizés a környéken, az ártéren séta és fényképezgetés a kutyával, amíg mr yarnart horgászik, a jövő héten uszodába megyek a barátnőmmel, szauna... a konditeremben szerintem körülröhögnének, meglehet, hogy a gépekről úgy húznának le. pedig a barátnőm csalogat, neki bérlete van, minden nap egy órát kondizik. amúgy oda való ruhám sincs. szerintem az én méretemben nem is árulnak ilyesmit :D

      Törlés
    3. A bicajozás nagyon jól hangzik, na meg az ártéri séta is...Én szeretek kondiba menni, a futópadon nagyon jókat tudok gondolkodni :-D Ahova én szoktam menni,az egy kis terem, alig vannak kigyúrt pasik meg bombanők (kora este, munka után), szóval kisebbségi érzésem sincs :-) Az odavaló ruha nem nagy cucc, pár ezer forintért a Dechatlonban minden beszerezhető...szurkolok, hogy ne lankadjon a sportolási kedved :-)

      Törlés
    4. köszi :) nálam nem kisebbségi, hanem nagyobbsági érzésről beszélhetünk. de az sem jobb érzés :)

      Törlés
  4. sütőbe hajába sült krumpli kis margarinnal, krumpli nudli kis mákkal, paprikás krumpi, krumplis tészta, krumplileves fehéren /paprikásan, krumpli fözelék,
    Egy hétre való változatosságot össze lehet szedni, de kétheti?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A paprikás krumpli tervben van, és mivel ehetek durum tésztát is, a krumplis tészta is :-) Azért hívják krumpli diétának, mert az a leglaktatóbb, amit ehetek :-) Egyébként megengedett az összes zöldség, gyümölcs, olajos magvak...Majd készítek sült zöldséget kuszkusszal...jól lehet ezt variálni, csak hús nélkül nem lakom jól, ez a legnagyobb baj...

      Törlés
  5. Nekem nem lenne gondom egy ilyen diétával, minden gond nélkül kihagyom a húst... aztán néha persze megkívánom... a krumpli viszont minden formában, minden mennyiségben jöhet... :)

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom, miféle orvos ez, de a candida diéta teljesen más. Egyél sok zöldséget, abból baj nem lehet, de ettől nem (és főleg nem két hét alatt) fog elmúlni a candida:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt egy magánorvosi rendelőben monda egy doki (mivel magán cégnél dolgozunk, az éves kötelező üzemorvosi vizsgálat mindig magánrendelőben történik), de csak úgy, hogy rám nézett (nem volt semmilyen vizsgálat sem). Gondolom, 2 hét alatt semmi nem pusztul ki belőlem. Inkább az emésztésemen érzem a hatását, illetve olyan, mintha evés mellett koplalnék...ami nem baj, jót tesz.

      Törlés
  7. Kitartást! Nagyon szeretem a krumplit, de azért nem árt, ha van mellé más is zöldségen kívül. :) Rizst is ehetsz?

    VálaszTörlés
  8. Na én le semmiképpen nem beszéllek, de azt elhiszem,hogy strapás. Amit tudok javasolni, a diéta előtt összeállítani egy listát, hogy milyen ételeket ehetsz, jó hosszút, és a diéta alatt csak válogatni kell.
    Ha nagyon szenvedsz, inkább hagyd abba és kezd újra ha már felkészültebbnek érzed magad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így, egy hát után kezdek belejönni :-) Eszem rizst is, leginkább barna rizst, de holnap kókusztejes rizs lesz a reggeli. Teszek bele mazsolát, meg banánt és akkor meglesz az édessége is :-) Biztos hasznos a léleknek is és a testnek is ez a tej-tojás-húsmentes időszak, de vegán, vegetáriánus sosem lennék :-) Nem véletlenül adta Isten a húst, a tejet, a túrót...már csak 1 hét és hurka lesz az ebéd :-D

      Törlés

Minden vélemény számít!