6/06/2013

Közös vacsorák

Az elmúlt hetekben készült egy felmérés, a közös családi étkezések jelentőségéről. A kutatás szerint Magyarországon a hétvégi ebédeken és vacsorákon 80%-ban étkezik együtt a család, a hétköznapokon általában már csak a vacsorákon ülünk le egy asztalhoz, itt az arány már 61%-ra csökken. A kutatás arra is rávilágít, a hétköznapi vacsoráknál az egyszerű elkészítés és az adott étel kedveltsége a fő szempont. Érdekes az is, hogy az ételek megítélésében nagyon erős szerepet játszik az érzelmi kötődés: amit az édesanya kapott gyermekkorában, azt ő is szívesen adja a családjának, sőt, nem is tartja egészségtelennek, legyen az pl. bundás kenyér, noha táplálkozástudományi szempontból ez nem feltétlenül jobb, mint egy pizzaszelet. 

Ti mikor szoktatok együtt étkezni? Megoldható a közös reggeli? 

5 megjegyzés:

  1. Sajnos mostanában nem ugyanakkor kezdünk munkát, így nem egyszerre kelünk, de az ebéd és vacsora mindig együtt van, egyedül le sem ülök enni, max kekszet rágcsálok, vagy hasonló...

    VálaszTörlés
  2. Közös reggeli hét közben esélytelen. A családi vacsorákra határozott igent adok, az mindig közös. Hétvégén pedig hajrá közös reggel, tízórai, ebéd, uzsi és vacsi :D

    VálaszTörlés
  3. Nálunk minden esélytelen hét közben. Reggel annyira korán megyek 3 napon, hogy a többiek még alszanak. :( Este a férjem 9-kor jön, akkor már nekünk késő van. Szombaton is dolgozik 4-ig... Egyedül vasárnap vagyunk itthon együtt. Akkor is csak az ebéd van együtt, mert a kamasz ilyenkor próbálja behozni a hét közben elmaradó alvást (szintén messze megy suliba, korán indul..)
    Szóval nálunk ez rettenetes. Azt akarom, hogy ne így legyen!

    VálaszTörlés
  4. Mi csak ketten vagyunk... reggel, amíg a fiam eszik, én készítem mindkettőnk tízóraiját, megetetem a kutyát és télen a madarakat is :)
    Hétvégén együtt ebédelünk. Én évek óta nem vacsorázom, úgyhogy csak az ebéd maradt meg közös étkezésnek...

    VálaszTörlés
  5. Most, hogy van lakótársam, és minden este együtt vacsorázunk, gyertyát gyújtunk, hosszasan beszélgetünk...olyan jó lezárni a napot. Azt szeretném, ha mindig így lenne mindenkinél :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!